Nieuwsbrief 30 augustus 2024

Nieuwe versie nieuwsbrief

Vanaf heden wordt de nieuwsbrief als een op zichzelf staand bericht in Kwieb verstuurd. Niet langer meer als bijlage.

Dit maakt de nieuwsbrief ook leesbaar voor de ouders die hun app in een andere taal hebben staan en geen Nederlands spreken en/of lezen.  

 

Verbouwing

Zoals u maandag zult merken, of misschien heeft u in de afgelopen weken al een hoop activiteit in en rondom de school waargenomen, hebben wij de school flink laten verbouwen tijdens de zomervakantie.

We hebben nieuwe vloeren, muren en kapstokken en ga zo maar door. Wij zijn daar heel blij mee en de school ziet er weer helemaal top uit!!! Hopelijk ervaart u dat ook zo!

 

In-/Uitgaan van de school  

Om 08.20 uur gaan de deuren open. We starten om 08.30 uur. Het is de bedoeling dat de school rustig is en dat u de school verlaat, met uitzondering van de inloopweek. Dit geldt voor de gele hal, de rode hal en de blauwe hal. Met ouders van leerlingen die voor het eerst naar school gaan of komen wennen maakt de leerkracht aparte afspraken. 

 

Om 14:30 uur zal de schoolbel weer gaan en gaat de school uit. Dit betekent dat de kinderen op dat moment de klas zullen verlaten. Houd er echter rekening mee dat het enkele minuten kan duren voordat ze daadwerkelijk buiten zijn, dit hangt namelijk af van het tempo van de kinderen. In de meeste gevallen zal dit tussen de 5 en 10 minuten zijn. Dit kan eventueel belangrijk zijn voor activiteiten die u na schooltijd gepland heeft.

Daarnaast willen wij u vriendelijk verzoeken om tot 14:30 uur buiten het hek te wachten, aangezien de kleuters tot op dat moment op het schoolplein spelen.

We danken u voor uw begrip en geduld. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de leerkracht.

 

Gym

Hierbij willen wij een oproep doen om de gymtassen klaar te maken met de juiste gymkleding. Denk hierbij aan een t-shirt, korte broek en zaalschoenen. Wij hebben er weer zin in! 

Meester Patrick en Juf Lisa.

 

Inloopweek

In de eerste week na elke vakantie is het weer inloopweek! Elke ochtend van de week bent u welkom in de groepen tot 08.45uur. Elke groep en hal doet ook aanvullende activiteiten, houd de Kwiebapp in de gaten. 

 

Schoolontbijt

Er is weer schoolontbijt! 

 

Buitenspeelclub

De buitenspeelclub start meteen in de eerste schoolweek. Iedere Dinsdag en donderdag van 14.45 uur tot 16.45 uur.

 

Informatie-ochtend

Woensdagochtend 11 september is de algemene informatie-ochtend van de Brink, zet het alvast in uw agenda. 

 

Veilige omgeving

Een veilige omgeving, dat is wat we willen in en om de school. Aankomende dinsdagmiddag is de aftrap van de verkeersveiligheid campagne van de gemeente op school om hier aandacht voor te vragen. Het gaat om parkeren, de veiligheid op de fietspaden, goed zicht hebben op verkeer en de snelheid. 

 

Gevonden voorwerpen

De gevonden voorwerpen worden aan het einde van de eerste week geleegd in de kledingbak op het Holendrechtplein. We verbazen ons over de mooie kleding die hier blijft liggen. Kijk a.u.b. even in de bak die staat bij de ruimte van de conciërge.  

 

Ouderbijdrage

Het ziet er naar uit dat de ouderbijdrage voor schooljaar 2024 2025 afgeschaft gaat worden, dit is echter nog niet definitief. We houden u op de hoogte. 

 

Startgesprekken

In de week van 9 september nodigen we zowel ouder(s), verzorger(s) en leerling uit voor de omgekeerde 10-minutengesprekken/startgesprekken! We willen graag meer horen over de talenten en kwaliteiten van uw kind. In de aankomende periode ontvangt u via de leerkracht een brief hierover en kunt u zich inschrijven via de kwieb app. Zo kunnen we samen het schooljaar goed beginnen. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten en meer over uw kind te leren!

NB: het gesprek kan alleen plaatsvinden als u het formulier heeft ingevuld. Dit formulier is er ook in het Engels.

 

Oproep bibliotheekouders

Ook dit schooljaar gaan we weer hard aan de slag om het leesplezier en het leesniveau van onze leerlingen te vergroten. Eén van de manieren is door de bibliotheek te gebruiken. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig!

Bent u geïnteresseerd om één ochtend in de bibliotheek te helpen? Neem dan contact op met Juf Lieke (l.roos@ikcdebrink.nl) of geef het aan bij uw eigen groepsleerkracht.

 

Brugfunctionaris

Aankomend schooljaar hebben wij een nieuwe functie binnen de school erbij, de functie heet brugfunctionaris. Juf Sterre zal deze functie vervullen. Zij biedt op een laagdrempelige wijze ondersteuning of helpt u in contact te komen met andere partners, professionals en instanties in de omgeving. Zij zal  woensdagochtend  in de ouderkamer zitten waar u gerust even naar binnen kunt lopen. Als u vragen heeft kunt u terecht bij Sterre.

Sterre Haas 

(contactpersoon JEF / leerkracht groep 7/8) 

werkdagen: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 

s.haas@ikcdebrink.nl

 

Voor op de agenda

* Woensdag 11 september 2024: Algemene Informatie-ochtend

* Vrijdag 20 september 2024: Studiedag: alle kinderen vrij

 

Team IKC de Brink                         

 

newsletter newsletter
verbouwing verbouwing