Nieuwsbrief 12 juli 2024

Fusie Zonova en Swazoom kinderopvang

In de bijlage van dit bericht vindt u een belangrijke brief van onze bestuurder Dave Ensberg- Kleijkers over de fusie van onze stichting Zonova en Swazoom Kinderopvang.

Zomervakantie tas

Inmiddels is het bijna tijd voor de welverdiende zomervakantie. Vanuit het jeugdeducatiefonds krijgen alle kinderen een tas mee met verschillende producten, zoals rijst en olie. Wij streven ernaar om dit dinsdag 16 juli mee te geven. Als u hier vragen over heeft kunt u terecht bij juf Sterre.

 

Voor op de agenda

+ Vrijdag 19 juli 2024: Vrije dag, alle kinderen vrij

+ Zaterdag 20 juli t/m Zondag 1 september 2024: Zomervakantie

 

Activiteiten in de buurt

* Ga op avontuur met ‘GVB Kids Vrij’ op je eigen OV-chipkaart! Aanvragen kan vanaf 1 juli. Ga naar amsterdam.nl/gratisovkinderen.  https://www.amsterdam.nl/verkeer-vervoer/kinderen-gratis-openbaar-vervoer/?vkurl=gratisovkinderen

* Daarnaast informatie over een online bijeenkomst in samenwerking met de gemeente om als zij-instromer in het Amsterdams basisonderwijs aan de slag te gaan amsterdam.nl/leraarworden https://www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/leraar-amsterdam/?vkurl=leraarworden

* Ook dit jaar organiseert Muziekcentrum Zuidoost weer een superleuke, muzikale, gratis zomerweek in de laatste week van de zomervakantie voor leerlingen van groep 5 t/m 8.

* Talentweek
Van maandag 22 juli tot vrijdag 26 juli (10:00-14:30 uur) organiseert wij het PPOZO een Talentweek. In deze week hebben zij een geweldig programma voor kinderen die nog geen zinvolle invulling hebben voor hun vakantie. Tijdens de Talentweek kunnen kinderen op een speelse wijze hun interesses en vaardigheden ontdekken en ontwikkelen. Het programma richt zich op diverse talentgebieden en activiteiten.

De kinderen van groep 7 en 8 zijn van harte welkom in het voormalige gebouw van basisschool De Ster (Woudrichemstraat 8). Er is ook een aanbod voor de kinderen van de overige groepen.

* Kinderboekenmarkt woensdag 24 juli 2024 van 11.00 – 16.00 uur voor kinderen van 4 tot 12 jaar in CEC, Cultureel educatief centrum.
 

* OBA: Tip voor ouders: skip de zomerleesdip

Vakantielezen richt zich met name op gezinnen met beginnende lezers uit groep 3 en 4. Op het YouTube-kanaal verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering van Vakantielezen, inclusief een voorleesverhaal, voorgelezen door Fenna, bekend van Zappelin. Daarnaast is er een juttersboekje te downloaden, vol met spelletjes en opdrachten. 
Ook stimuleert Vakantielezen gezinnen om de bibliotheek te bezoeken en mooie boeken te lenen. Ook bij de OBA is deze zomer van alles te doen! Kijk hier voor een overzicht.  

 

Fijn weekend!

Team IKC De Brink

newsletter newsletter
Boekenmarkt Boekenmarkt
De Ster Talentweek De Ster Talentweek
MZO MZO
HDT 2024 HDT 2024
tas tas